Campus Recreation Center - Northern Kentucky University
Highland Heights, Kentucky

Constructed in 1984, the 136,324 SF Albright Health Center had become obsolete in its ability to serve the NKU campus community. The university opted to renovated and expand the facility with an additional 110,000 square feet. NKU’s goal for the project was for the renovation to be transformative in terms of its impact on the building, with an end result of creating an environment that is light, airy, inviting, transparent, active, energetic and exciting. NKU also requested that it set the stage to transform the student experience at NKU. In addition to the renovation and expansion of the building itself, the project included construction of two artificial surfaced, lighted intramural fields and upgrades to the existing HVAC and other infrastructure. The project is tracking a minimum of LEED Silver certification.

Omni Architects, working in association with Cannon Design, utilized a collaborative and inclusive design process that included a series of focus group sessions where students, faculty, and staff were invited to provide input on project design and program.

To learn more about the sustainable features of the project,
take the Green Tour of the NKU CRC.





LEED STATUS
Originally targeting LEED Silver certification, the design team exceeded the goal by identifying and creating opportunities to achieve LEED Gold certification.